Kuoro

4.2.2014 Lohjan Kamarikuoro. Kuvaaja: Milla von Konow
Gospel Feast 2014

Lohjan Kamarikuoro syntyi vuonna 2011, kun vuodesta 1987 toiminut, noin 30-henkinen Lohjan Ooperakuoro ry. vaihtoi nimensä paremmin kuvaamaan kuoron keskeistä ohjelmistoa. Lohjan Ooperakuoron perusti kapellimestari Olavi Nieminen, mutta jo seuraavana vuonna kuoron johtajaksi vaihtui Lohjan Musiikkiopiston vararehtori Jorma Mäenpää. Kuoro esiintyi aluksi nimensä mukaisesti oopperaproduktioissa, mutta vähitellen ohjelmiston painopiste siirtyi kirkko- ja kamarimusiikkiin.

Mäenpään jälkeen johtajaksi valittiin Taru Muranen, MuM, joka on johtanut kuoroa vuodesta 2009. Murasen kaudella ohjelmisto on ollut monipuolista, käsittäen vokaalimusiikkia varhaisbarokista nykypäivään, sekä klassista taidemusiikkia että viihdettä, niin kirkko- kuin maallista musiikkia. Esimerkkeinä mainittakoon Gabriel Fauren Requiem, Wolfgang Amadeus Mozartin Vesperae solennes de confessore, Marc-Antoine Charpentierin In nativitatem Domini canticum sekä Negro spiritualien konserttikokonaisuus.

Lohjan Kamarikuoron tavoitteena on tarjota Länsi-Uudenmaan alueella laadukasta vokaalikamarimusiikkia ja edistää lauluharrastusta Lohjan alueella. Kuoron omat laulajat toimivat usein solistitehtävissä kuoron konserteissa ja kuoro järjestää vuosittain laulajilleen laulun mestarikursseja arvostettujen laulunopettajien johdolla. Kuoro tuottaa joka vuosi neljästä viiteen omaa konserttia ja toimii yhteistyössä lohjalaisten soitinyhtyeiden ja orkesterien kanssa. Keväällä 2015 kuoro vieraili Budapestissa, Unkarissa, järjesti siellä oman konsertin ja lisäksi avusti Lohjan ystävyysseurakunta Köbanyan messussa.

Adventtien aikaan 2016 nautittiin pitkän työn hedelmistä, kun kuoro esitti Händelin Messias-oratorion kokonaisuudessaan yhdessä Vihdin kamarikuoron, Salon seudun kanttoreiden ja Galantina barokkiorkesteri kanssa. Suurteos Messias oli Lohjan Kamarikuorolle pitkäaikainen haave.  Sen valmisteluun ja tuottamiseen meni vuosia, mutta työ palkittiin.

Kuorossa on nykyisin noin viisitoista laulajaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s