Yhdessä isommin

Valoisaa barokki-ravistelua

16.11.2016 Händelin Messias harjoitukset Vihdin kirkossa. Lohjan ja Vihdin kamarikuorot yhdessä. Harjoituksen johti Jorma Hannikainen. Kuvaaja: Milla von Konow
16.11.2016 Händelin Messias harjoitukset Vihdin kirkossa. Lohjan ja Vihdin kamarikuorot yhdessä. Harjoituksen johti Jorma Hannikainen. Kuvaaja: Milla von Konow

”Wonderful, Counselor! The prince of peace!”  Suurteos Händelin Messias rokkaa pian Lohjalla

Lohjan Kamarikuoron vuoden huipennus on ovella. Hartaasti harjoiteltu Händelin Messias-oratorio saa täyttymyksensä, kun sen ensi-ilta on Lohjalla lauantaina 26.11. Messiasta ei ole miesmuistiin kuultu kokonaisena Lohjalla.

Yhteistyössä on voimaa. Lohjan Kamarikuoro kutsui Vihdin Kamarikuoron ja Salon seurakunnan kanttorit mukaan yhteiseen ponnistukseen. Yli kaksituntinen esitys, jossa on parikymmentä kuoro-osuutta on nimenomaan kuorojen taidonnäyte.

Solistit tulevat Salosta, Vihdistä ja Lohjalta. Orkesterina toimii vanhaan musiikkiin erikoistunut Barokkiorkesteri Galantina.

Teos esitetään alkuperäisen barokkityylin mukaisesti, galanttisen ilmavasti. Oratorion musiikissa ei ole kitkaa, se liitelee ilmassa, pois tästä maailmasta. Se on taivaallisen kevyttä, muttei silti mitään höttöä, se koskettaa ja ravistelee kuulijaa.

Messias-oratorio on 1741 sävelletty myöhäis-barokin mestariteos. Alun perin saksalainen Georg Friedrich Händel muutti Englantiin hovisäveltäjäksi. Siellä hän sävelsi valtavasti oopperoita ja oratorioita – oopperan kirkollisia vastineita solisteineen, kuoroineen ja orkestereineen. Kaikista Händelin teoksista tunnetuin on Messias-oratorio. Halleluja -kuorokappale on sen hitti.

Adventtien aikaan sijoittuvat kirkkokonsertit pidetään Lohjan Pyhän Laurin lisäksi Uskelan kirkossa Salossa ja Vihdin kirkossa. Puikoissa toimii Lohjan Kamarikuoron johtaja Taru Muranen ja Vihdin Kamarikuoron johtaja Jorma Hannikainen.

Solisteina Salon seurakunnan kanttorit, Kaisa Suutela-Kuisma, Maria Siren, Hanna-Leena Keinänen ja Jari Parviainen. Lisäksi solistina toimii Sanna Mansikkaniemi ja Paavo Muranen.

Konsertit:

la 26.11. klo 18 Messias Lohjalla, Pyhän Laurin kirkko

su 27.11. klo 18 Messias Salossa, Uskelan kirkko

su 4.12. klo 18 Messias Vihdissä, Vihdin kirkko

Ohjelma 20 euroa

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s