Barokkilaulun mestarikurssilla

Kuorolauluharrastus voi olla kunnianhimoista ja yhdessä voidaan tehdä isommin. Lohjan Kamarikuoro ja Vihdin Kamarikuoro yhdistävät voimansa suurteos Händelin Messiaksen parissa.
Valmistautumiseen kuului myös syventyminen tyylilajiin.
Jotta lauluun saataisiin barokin ajan ihanteiden mukaista ilmaisua, viikonloppuna kuorot pitivät oman barokkilaulun mestarikurssin Vihdissä. Lauluopettajiksi oli kutsuttu genren hyvin taitavat musiikin maisterit Anneliina Koskinen ja Mika Keitel.
Barokkilaulu on aikanaan ollut pienten salien taidetta. Laulua ei ole tuutattu, vaan siinä ollut herkempiä vivahteita ja puhemaisuuttakin. Opimme miten barokkilaulussa saavutetaan mm äänen herkkä tiiviys. Lisäksi opimme kuviolaulannan hallintaa: kurkunpään rentoutusta, jotta korukuviot ja trillit sujuvat.
1.10.2016 Lohjan Kamarikuoro ja Vihdin Kamarikuoro yhteisellä Barokkilaulun mestarikurssilla. Opettajana naisille Barokkilaulumestari Anneliina Koskinen. Kuvassa esittelee, miten lauluinstrumenttia, mihin kuuluu koko keho, myös kieli, saa vetreytettyä. Säestäjänä Vihdin srk:n kanttori Kaisa-Leena Hannikainen. Kuvaaja: Milla von Konow
1.10.2016 Lohjan Kamarikuoro ja Vihdin Kamarikuoro yhteisellä Barokkilaulun mestarikurssilla. Opettajana naisille Barokkilaulumestari Anneliina Koskinen. Kuvassa esittelee, miten lauluinstrumenttia, mihin kuuluu koko keho, myös kieli, saa vetreytettyä. Säestäjänä Vihdin srk:n kanttori Kaisa-Leena Hannikainen.  Kuvaaja: Milla von Konow
1.10.2016 Kohti Händelin Messiasta. Lohjan Kamarikuoro ja Vihdin Kamarikuoro yhteisellä Barokkilaulun mestarikurssilla. Naisten opettajana barokkilaulun mestari Anneliina Koskinen. Kuvaaja: Milla von Konow
1.10.2016 Kohti Händelin Messiasta. Lohjan Kamarikuoro ja Vihdin Kamarikuoro yhteisellä Barokkilaulun mestarikurssilla. Naisten opettajana barokkilaulun mestari Anneliina Koskinen. Kuvaaja: Milla von Konow

Länsi-Uusimaa teki jutun:

http://www.lansi-uusimaa.fi/artikkeli/440737-syvalle-barokin-tyyliin-lohjan-ja-vihdin-kamarikuorot-toteuttavat-suurteoksen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s