Jouluinen Händelin Messias

Lohjan Kamarikuoron tämänvuotisessa joulukonsertissa ei kuulla perinteisiä joululauluja, vaan osia Händelin Messias -oratoriosta. Konsertti pidetään Lohjan Pyhän Laurin kirkossa perjantaina 18.12. klo 19:00.

Konserttiin on valittu osat, joiden teksti ennustaa Jeesuksen syntymän, ja joissa kerrotaan joulun ajan tapahtumista. Messias -oratorio, jota on harvoin esitetty Lohjalla, on barokkimusiikin helmi.

Händelin Messias-oratorio esitettiin ensimmäisen kerran Dublinissa huhtikuussa 1742. Oratorioita säveltäessään Händel oli kehityksen kärjessä, hän loi jotain uutta ja johti erään aikakauden sen huippuunsa ja samalla päätökseen.

Teoksen tunnetuin kohta on ”Halleluja”-kuoro, joka on taidemusiikin historian tunnetuimpia sävelmiä. Se kuullaan myös jouluisessa Kamarikuoron konsertissa.

Aarioiden ja kuorojen osuuksien lisäksi teos sisältää muiden oratorioiden tapaan runsaasti resitatiiveja. Teoksen musiikki on puhuvaa mitä parhaimmassa mielessä. Se on myös hyvin svengaavaa ja helppotajuista.

Lohjan Kamarikuoron ohjelmassa on esittää koko parituntinen teos ensi vuonna, mutta nyt saamme kuulla vain teoksen jouluisen osan kappaleita.

Solisteina konsertissa ovat Marjut Häkkinen, sopraano, Sari Anetjärvi, altto ja Paavo Muranen, tenori

Jousiyhtye säestää urkujen kera kuoroa ja solisteja. Yhtyeessä soittavat Länsi-Uudenmaan musiikkiopiston kasvatit: 1. Viulu Essi Urama, 2. Viulu Sharon Saarinen, Alttoviulu Jenny Vesimäki ja Sello Sohvi Suominen.

Jouluinen Händelin Messias

18.12. klo 19:00, Lohjan Pyhän Laurin Kirkko

Ohjelma 10 euroa

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s