Juurevaa Gospelia ja ruokaa Mustiolla 13.9.

Lohjan Kamarikuoro järjestää juurevan lauantai-illan yhdessä Mustion Linnan kanssa. Illan aluksi Linnan kupeessa sijaitsevassa puukirkossa raikaa moniääninen gospel -laulu. Konsertin jälkeen yleisöllä on mahdollisuus jatkaa tunnelmointia ravintola Linnankrouvissa. Siellä on tarjolla gospel -teemaan sopiva kolmen ruokalajin ”Syvän etelän menu”. Keittiömestari Niko Tuomisen laatimassa menussa on luvassa mm ”Gumboa” ja luomuporsaan niskaa ”blackened”.

Kuoron Gospel Feast -konsertissa kuljetaan afroamerikkalaisen musiikin juurille. Kuullaan negro spirituaaleja ja gospeleita: varhaisia, klassikoiksi tulleita kappaleita, kuten Go, down, Moses, Sometimes I feel like a motherless child ja Deep River.

Sana ”gospel” tarkoittaa evankeliumia eli ilosanomaa. Amerikan mustilta orjilta kiellettiin pakanallisten uskontojensa harjoittaminen ja heitä käännytettiin kristinuskoon. Kristinuskosta mustat kuitenkin löysivät lohtua lohduttomiin oloihinsa. Gospel eli ”Ilosanomamusiikki” loi heille valoa.

Sinisiä sointuja ja meheviä bassolinjoja kuullaan konsertissa mm kappaleessa:  Nobody knows the trouble I see.  Tiesitkö muuten, että Rivers of Babylon, Boney M:n tutuksi tehnyt kappale, on Gospel-klassikko?

Ohjelmassa on lisäksi kuorolaisten esittämiä yksinlauluja. Taru Muranen johtaa konsertin.

Mustion linnan ravintola Linnakrouvi. Kuvaaja: Milla von Konow

Gospel Feast -konsertti

Mustion kirkossa 13.9. klo 18:00.Hållsnäsintie 89

Ohjelma 10 € Kuorolaisilta ja ennen konserttia kirkossa

Konserttiohjelma ja illallinen yhdessä 45 €

Lunastus ennen konserttia Mustion linnan vastaanotosta

Pöytävaraukset: 019-36231  www.mustionlinna.fi

Kuvassa ravintola Linnankrouvi. Valokuva: Milla von Konow

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s